Активности

Едукација 2013

Во текот на целата година се одржуваат предавања од областа на медицината, социјалниот живот, спортот и рекреацијата и други теми кои се од интерес на нашите членови. Во месец март на 21.03.2013 година во Велес се одржа работилница на тема  „Исхраната како појдовна основа за здрав и подолг живот“. Предавач беше примариус д-р Филип Тодоровски, […]

Едукација 2013 Read More »

Упатници за банско-климатско лекување за 100 наши членови 2013

Програмската активност е наменета за заштита на здравјето на цивилните инвалиди од војната и спречување на нови дополнителни болести. Целта е во програмата да се вклучат што повеќе цивилни инвалиди и е од превентивна природа и на тој начин придонесува инвалидот сам да се соочи со грижата и одговорноста за сопственото здравје. Со спроведувањето на

Упатници за банско-климатско лекување за 100 наши членови 2013 Read More »

Традиционална средба на НСЦИВМ – Велес 2013

По повод одбележувањето на македонскиот ден на цивилните инвалиди од војната 6-ти април, на 10-ти Април во Велес, во салата „Бели мугри“ се одржа пригодна свеченост на која пред присутните се обратија претставници на Локалната самоуправа и претставници на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната на Македонија.Свеченоста ја отвори Градоначалникот на Општина Велес, г.

Традиционална средба на НСЦИВМ – Велес 2013 Read More »

Scroll to Top