Спорт и рекреација

Државно првенство во атлетски повеќебој и шах 2014

Од 11-14.05. во Охрид беа одржани Државните првенства во атлетски повеќебој и шах. На првенството во атлетика учесниците се натпреваруваа во фрлачки дисциплини и тоа диск, ѓуле и копје. Резултатите беа на нивото на годините на членовите но за поздравување е фактот што и покрај тоа владее голем интерес за атлетиката кај членовите. На шаховскиот […]

Државно првенство во атлетски повеќебој и шах 2014 Read More »

Државно екипно првенство во шах 2013

На 30 ноември по повод 3-ти Декември во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Македонија-Македонски параолимписки комитет се одржа Државно екипно првенство во шах на кое учествуваше и екипата на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната на Македонија и го освои третото место.

Државно екипно првенство во шах 2013 Read More »

Државно првенство во атлетски повеќебој и шах 2013

Од 02-05.06. во Охрид беа одржани Државните првенства во атлетски повеќебој и шах. На првенството во атлетика учесниците се натпреваруваа во фрлачки дисциплини и тоа диск, ѓуле и копје. Резултатите беа на нивото на годините на членовите но за поздравување е фактот што и покрај тоа владее голем интерес за атлетиката кај членовите. На шаховскиот

Државно првенство во атлетски повеќебој и шах 2013 Read More »

Scroll to Top