Традиционална средба

Традиционална средба на НСЦИВМ – Гевгелија 2014

По повод Денот на цивилните инвалиди од војната – 6-ти Април, од почетокот на своето постоење, НСЦИВМ организира пригодна прослава. Целта на прославата е да се обележи споменот на цивилните жртви од војната и терористички напади. Намената е да се вклучат што повеќе цивилни инвалиди, а со тоа што поголема вклученост на инвалидите во живеењето […]

Традиционална средба на НСЦИВМ – Гевгелија 2014 Read More »

Традиционална средба на НСЦИВМ – Велес 2013

По повод одбележувањето на македонскиот ден на цивилните инвалиди од војната 6-ти април, на 10-ти Април во Велес, во салата „Бели мугри“ се одржа пригодна свеченост на која пред присутните се обратија претставници на Локалната самоуправа и претставници на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната на Македонија.Свеченоста ја отвори Градоначалникот на Општина Велес, г.

Традиционална средба на НСЦИВМ – Велес 2013 Read More »

Scroll to Top